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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoROGGIA, S.; UTIAMADA, C. M.; HIROSE, E.; ROY, J. M. T.; TOMQUELSKI, G. V.; JAKOBY, G. L.; GUEDES, J. V. C.; GRIGOLLI, J. F. J.; RATTES, J. F.; VIVAN, L. M.; MARCHIORO, L.; CURIOLETTI, L. E.; SATO, L. N.; PEIXOTO, M. F.; GOUSSAIN JUNIOR, M. M.; TAMAI, M. A.; GRIGOLLI, M. M. K.; MARTINS, M. C.; MADALOSSO, T. Eficiência de inseticidas no controle do percevejo-marrom (Euschistus heros) em soja, na safra 2018/2019: resultados sumarizados de ensaios cooperativos. Londrina: Embrapa Soja, 2019. 18 p. (Embrapa Soja. Circular técnica, 154).

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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2.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, S. S.; BUENO, A. de F.; BOFF, M. I. C.; BUENO, R. C. O. F.; HOFFMANN-CAMPO, C. B.; GOBBI, A. L.; VASCO, F. R.; CARMO, E. L. do; JAKOBY, G. L. Preferência de oviposição e colonização de mosca-branca Bemisia tabaci biótipo B em diferentes cultivares de soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 22., 2008, Uberlândia. Ciência, tecnologia e inovação: anais. Viçosa, MG: UFV, 2008. 1 CD-ROM. Resumo n. 778-1.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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3.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA. S. S.; BUENO A, de F.; BOFF, M. I. C.; BUENO, R. C. O. de F.; GOBBI, A. L.; VASCO, F. R.; JAKOBY, G. L. Impacto de diferentes inseticidas utilizados no controle da mosca-branca sobre o parasitóide Encarsia sp. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 22., 2008, Uberlândia. Ciência, tecnologia e inovação: anais. Viçosa, MG: UFV, 2008. 1 CD-ROM. Resumo n. 778-2.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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4.Imagem marcado/desmarcadoJAKOBY, G. L; CARDOSO, I. C. M.; BUENO, R. C. O. de F.; BUENO, A. F. Atividade inseticida de óleo de nim (Azadirachta indica A. Juss, Meliaceae) sobre Spodoptera frugiperda (Smith, 1797) (Lepidoptera: Noctuidae). Ecossistema, Espírito Santo do Pinhal - SP, v.30, n. 1/2, p.83-87, dez. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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5.Imagem marcado/desmarcadoJAKOBY, G. L.; CARDOSO, I. C. M.; FREITAS BUENO, R. C. O. de; BUENO, A. F. Atividade inseticida de óleo de nim (Azadirachta indica A. Juss, Meliaceae) sobre Spodoptera frugiperda (Smith, 1797) (LEPIDOPTERA: NOCTUIDAE). Ecossistema, v. 30, n. 1-2, p. 83-87, jan./dez. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  20/05/2008
Data da última atualização:  29/07/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Nacional - A
Autoria:  KUROZAWA, L. E.; AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X.; PARK, K. J.
Afiliação:  Louise Emy Kurozawa, UNICAMP; Patrícia Moreira Azoubel, CPATSA; Fernanda Elizabeth Xidieh Murr, UNICAMP; Kil Jin Park, UNICAMP.
Título:  Influence of drying process variables on fresh and osmotically pre-treated mushrooms.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Food Technology, Campinas, v. 10, n. 4, p. 291-302, out./dez. 2007.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this work was to study the drying of fresh and osmotically dehydrated mushrooms and evaluate their qualities. The osmotic treatment was carried out at 20 °C with a 10% w.w?1 salt solution, 80 rpm agitation and 60 min immersion time. The mushrooms were dried in a vertical bed dryer with forced air-flow. An experimental design was applied to evaluate the influence of the temperature and air velocity on the drying constant, obtained according to an exponential model and on the colour difference between the dried and fresh samples. Using Response Surface Methodology, a condition was chosen to obtain the largest drying constants and smallest colour differences. The optimum conditions for the drying process were 70 °C and 2.0 m/s, and 80 °C and 2.5 m/s for fresh and osmotically dehydrated mushrooms, respectively. The dried mushrooms aresented â-glucan content values of 6.14 ± 0.55 and 6.77 ± 0.47 g.100 g?1 d.b under the optimised drying conditions. Osmotically dehydrated samples showed a slower re-hydration rate and smaller water activity than samples without pre-treatment.
Palavras-Chave:  Cinética de secagem; Cogumelo Agaricus blazei; Congumelo fresco; Planejamento experimental.
Thesagro:  Cor; Desidratação Osmótica; Processamento.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/37802/1/OPB1777.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA37802 - 1UPCAP - PP
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